SKAMPÄRLORNA

BOKSLÄPP: 20 augusti 2021

FÖRLAG: Modernista

Örbyhusserien del 3

 

Örbyhus syfabrik står i brand. William Silvergran ser handfallet på när fabriken hans far grundat går upp i lågor. När polisens tekniker går in möts de av en obehaglig överraskning. I det som en gång varit fabriksägarens kontor hittas gamla mänskliga kvarlevor, gömda i ett lönnfack.


Familjen Silvergran sluter sig och är inte till någon större hjälp i utredningen. Och när den lokala polisen tycks mer upptagen av redlösa semesterfirare i den rådande värmeböljan än av upptäckten på syfabriken, kan kommissariens syster, Lo Karlberg, inte låta bli att på egen hand börja snoka i det mystiska fallet.


Två parallella berättelser växer samtidigt fram. En ung kvinna i det förflutna söker efter något mer spännande än sitt inrutade liv på landet. Och i vår tid kämpar en annan ung kvinna för att ta sig ur ondskans grepp…


En spänningsroman om nattsvart skam, längtan och ett pärlhalsbands mörka historia.


SKAMPÄRLORNA- som utspelar sig i Norduppland - är den tredje fristående delen i Örbyhusserien om konstnären Lo Karlberg, kommissarien Linus Karlberg och gängpresidenten Conny Thorsson.

ÄNGLALEKEN

NYUTGÅVA: 18 augusti 2021

FÖRLAG: Modernista

Örbyhusserien del 2

 

VINTERN HAR BÄDDAT NER ÖRBYHUS i en låda med iskall bomull. Bygden behöver läka. Lo Karlberg med. Hon har börjat måla igen och mammakänslorna flödar, men lugnet blir inte långvarigt.


En gammal skolkamrat avrättas framför ögonen på några lajvande ungdomar och Los polisgener kräver sin plats. Vendels skogar bär på hemligheter få vill kännas vid och en aktad skogspamp vill sälja sin mark till ett utländskt storföretag. Conny oroar sig för att hans gäng har något med avrättningen att göra, samtidigt som han slåss mot livsfarliga rykten och förlorad respekt.


För vem kan man lita på när snöstormen sliter i husknutarna och piskar mot fönstren? Vad döljer sig bakom stängda ytterdörrar och slutna ögonlock?


När andra söker svar, vet Ängeln hur allt ska sluta ...

 

ÄNGLALEKEN - som utspelar sig i Norduppland - är den andra fristående delen i Örbyhusserien om konstnären Lo Karlberg, kommissarien Linus Karlberg och gängpresidenten Conny Thorsson.

TÄNDSTICKAN

NYUTGÅVA: 18 augusti 2021

FÖRLAG: Modernista

Örbyhusserien del 1

 


ETT BARNS KVARLEVOR FLYTER TILL YTAN i stenbrottet utanför Örbyhus och skapar oroliga ringar på vattnet. Grundskolerektorn bryter ihop, gängledaren rustar för krig och på torget drar en främmande lyxbil blickarna till sig.

     Konstnären Lo Karlberg blir gränslöst nyfiken på sanningshalten i bybornas skvaller samtidigt som någon otåligt iakttar dem alla...

 

En spänningsroman om relationer, ryktets makt, krockande världar och inre mörker.

 

TÄNDSTICKAN - som utspelar sig i Norduppland - är den första fristående delen i Örbyhusserien om konstnären Lo Karlberg, kommissarien Linus Karlberg och presidenten Conny Thorsson.

ÄNGLALEKEN som ljudbok


UTGIVEN: 23 mars 2020

FÖRLAG: Word Audio Publishing International

Örbyhusserien del 2

 

Wapi ger ut den andra delen i Örbyhusserien och även denna gång är inläsaren den fantastiska Maria Lyckow.

Lyssnar gör du via ljudstreamingtjänsterna eller via köpt ljudfil hos t.ex. Adlibris.

TÄNDSTICKAN som ljudbok


UTGIVEN: 1 februari 2019

FÖRLAG: Word Audio Publishing International

Örbyhusserien del 1

 

WAPI ger ut Tändstickan inläst av  Maria Lyckow.

Lyssnar gör du via ljudstreamingtjänsterna eller via köpt ljudfil hos t.ex. Adlibris.